Cuma, Nisan 13, 2007

Patlamalar 2

İktisattan sorumlu devlet nazırımız Babacan "toplumda suçun artmasının esas sebebi ekonomik değil ahlaki çöküntüdür." diyerek önemli bir tespitte bulunmuş. Kendisi ekonomi eğitimini El Ezher' de tamamlamış ya da Amerika'da okuduğu yıllarda dersleri asıp soluğu Miami sahillerinde almış olacak ki ahlakla ekonominin ayırdına varmakta zorlanmış. Şu veciz sözümüzü kendisine hatırlatmakta yarar görüyorum: "varlık seviştirir, yokluk dövüştürür."

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ezgim,

ben www.elifden.com ile geri dondum....ugra sIk sIk....operim:)

Ezgi dedi ki...

Toplum patlıyo muymuş, hiç farkında değilim valla...:(

Adsız dedi ki...

bunu sana demiştim de mi daha önceden: "mal-i hülya bir tohumdur ektik amma bitmedi, bu züğürtlük başımızdan kovduk amma gitmedi.." babamdan; o da nerdne almışsa artık:) birileri konuşurken birileri açlıktan ölüyor, birileri de hala,tarih kitaplarında olur ya hani savaş sebepleri diye,suçun artmasının sebeplerini maddeliyor. bu topraklarda olaylar ve olgular arasında bağlantılar kurma alışkanlığına pek rastlanmaz. herşey çölde tek başına bir kaktüs misali yetişir. ne var ki o kaktüslerden su çıksa da çöle bir hayrı dokunmaz..oy oy..(suna)

ezop dedi ki...

Valla tam karamizahsal bir analiz olmuş.:) Ya da bağlantılar kurulur da o bağlantıların biri Anya'yı diğeri Konya'yı gösterir adama.:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails