Cuma, Ağustos 10, 2007

Gürültüyle Mücadele!

Kanat bir kaç haftadır yazıyor karşı binan çatısındaki tamirat çalışmalarına karşı başlattığı gürültü savaşını. Adamların çat, çut, pat, küt, vızzzuuu seslerine karşı Megadeath'li, Metallica'lı, Guns'n Roses'lı, Ac/Dc'li taaruzunu büyük bir zevkle okuyordum, ta ki aynı mevzu benim başıma gelene kadar. Tadına doyamadığım yıllık iznimin bir kısmını evde geçirip rahat rahat çalışmalarıma zaman ayırabilmenin planlarını yapıyordum uzun zamandır. Sonunda evde bir ayağım Konya'da, öbürü Anya'da yayılmış, kitapları etrafa saçmış bir saat çalışıp iki saat internette gezinirken "oh be ne rahatmış ev hayatı" düşüncesiyle bir daha işe dönmeme kararı vermeye hazırlanıyordum ki son iki gündür bütün güçler birleşti ve bana senin yerin işindir ne işin var evde oturuyorsun mesajı verdi. Alt komşuların bir kısmı evini tadil ettirme işemini nedense benim izin günlerime devreye sokarken bir bazıları da "komple komple komple tikiz" gürültüsü ile bana karşı nasıl bir komplonun içinde olduklarını göstermiş oldu. Ama tüm bu taaruzlara karşı önceden eğitimini tamamlamış olan ben, Kanat kaptanın yolundan giderek onlara kendi müzik arşivimden bir demet sunmaktan geri kalmadım. Ancak eldeki Metallica'ları çok uzun zaman önce tasnif ettiğim için Starsailor, Maroon 5, Anthony and the Johnsons gibi biraz daha yumşak ama damardan sinsice yayılan savaş aletleri kullanmayı tercih ettim ki, bu bile onları püskürtmeye yetti.Savaş aletlerimden birini sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Evet ben kazandım, siz kaybettiniz sevgili komşularım. Haaa haa haa (Türk filmlerinin panter desenli gecelikleriyle salınan kötü kadın kahkahasıya)

4 yorum:

inte dedi ki...

Bulurlar ezopcum tatil günlerini.Sinsice beklerler evde seni yakalamayı.Yenilme, bangır bangır üstlerine git geri püskürt düşmanı.Yanındayım.

aydan dedi ki...

Tebrik ediyorum Ezgicim. Onlar da seninle savaşmanın mümkün olmayacağını öğrenmiştir böylece:)Yaşasın adalet. Bu arada ben de acacip alıştım ev hayatına. Keşke iş olmasa, evde pasta börekler yapıp birbirimize gidip gelsek...:)))

Ezgi dedi ki...

Ben Eskisehir'deykn benzer bisey yapmıştık, ev arkadaşımın pc'sindeki bütün arşivi son ses dinlemiştik. Sonra altkat komşuyla karşılaştığımızda kadın "müziğin sesi çok açıktı ama çaldıklarınız çok güzeldi, ondan kızamadım" dediydi.

Kötü kaderimize mi yanalım, protestonun boşa gitmesine mi...

ezop dedi ki...

Olur Ezgicim öyle şeyler. Yani siz onlara bir anlamda müzik ziyafeti çekmişsiniz.
İntecim bende yenilecek göz yok. Tankla olmasa da biz de kendimize göre savaş teknikleri geliştirip düşmanı püskürtüyoruz evelallah. Ne demişler dinsizin hakkından imansız gelirmiş.İnsan sabrı da bir raddeye kadar değil mi?
Aydancım gel biz bu akademiden ayrılıp kendi aramızda bir altın günü, dolar, avro (annelerimiz mark günü yapardı bir zamanlar) düzenleyelim kendi aramızda. Ne yorup duruyoruz kendimizi yok eğitimdi yok makaleydi diye. Hayat kısa, tatlı tatlı geçirmek varken değil mi ya?:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails