Perşembe, Ağustos 16, 2007

Mimlenen Mimlenene

"En güzel yalanlar" diye bir oyun başlamış şu blog aleminde. Sevgili Aydan ve Goddess Artemis beni mimlemiş, sıra bize gelmiş. Benden en güzel yalanlarımı söylememi bekliyorlar anlaşılan. Bu güne kadarki en büyük yalanın nederi deseniz herhalde "ben yalana tümüyle karşıyım asla da yalan söylemem" derdim. Evet yalan söylemeyi sevmem, pek çok kişi gibi ben de yalana karşıyım ama mini minnacık, kimseye zararı dokunmayacak yalanlar söylediğim de olmamış değildir. İtiraf etmeliyim ki bu zararsız yalanlarımın çoğunu anneme söylemişimdir herhalde. Onu üzmemek için bazı şeyleri eksik, bazılarını hafif yandan yemiş; olanı olmamış, olmamışı ise olmuş olarak gösterdiğim bir kaç münferit olay yaşanmıştır hayatımda. Lakin bunlar günü geldiğinde açığa çıkmış, karabasan yalanlarım sinsice kuyumu kazıp beni ele vermiştir. Bu nedenle diyebilirim ki ben yalan konusunda gerçekten beceriksizin tekiyim. Hani tek ayağının üstünde kırk türlü yalan bulan yaratıcı zekalar vardır ya, işte ben o yaratıcılıktan az biraz nasibini almış amma velakin beceriksizliği ile her işi eline yüzüne bulaştıran bir dump olduğum için kolay yakalanırım. O yüzden benim "en güzel yalanım" olmamıştır, öncesinde yalan kategorisine girenler bir gün gerçeğin sillesi olarak geri dönmüştür. Bu nedenle artık onlar yalan değil gerçektir. Maksat oyun yürüsün, gençlerin yüzü gülsün. Ben de sevgili arkadaşlarımdan elif'i , gölgeyi, inteyi, ezgiyi ,elifi ve aramıza yeni katılan atiyi mimliyorum. Hadi bakalım dökülün yalanları!:)

4 yorum:

E. dedi ki...

Ezgi'cim, çok naziksin.

Bir başka mimlenme dalgasına hakkımı devredebilir miyim? Açıkçası bunun için ne yazacağımı bilemedim.

Çok dürüst olduğumdan falan değil de yazsam da zaten seninle aynı şeyleri yazardım. Bazen sıkışık bir durumu kurtarmak için bazen de doğruların iç acıtacağını bildiğimden yalan söylerim ben de.

Sana katılıyorum, diyip sıyrılarak daha sevimli bir konu üzerinde mimlenmek üzere hakkımı devredeyim ben...

:)

Unknown dedi ki...

Canim benim,

Cok zor sorular soruyorsun sen cok...Biraz dusuneyim yazacagim:)
Bu arada universite yillarimizda evdekilere soyledigimiz yalanlar geldi aklima...Cok guzeldi cok:))

ezop dedi ki...

Ezgicim evet bence de sevimli bir konu değil amma velakin itiraf.com gibi oldu mu ilginç şeyler dökülebiliyor ortaya.

Elifim bu mimlenme vakasında benim de ilk aklıma gelenler onlar oldu. Özellikle üniv. yıllarında az yalan söylememiştim anneme. Melislerdeyiz deyip de Çeşmeye gitmelerimiz, Ebruşlardayız deyip Alsancakta fink atmalarımız unutulmaz herhalde. Ama bende durmuyor bunlar, zamanla bir fotoğraf, bir pot ortaya çıkartıveriyor yalancıklarımı.:)

Elif dedi ki...

Ezgicim, atlamadım ben bu mimlenme olayını da ne diyeceğim inan bilmediğimden yazamadım 2 cümle... Zararsız beyaz yalanlarmış çoğu ne güzel ki söylerken " aman allahım ne yapıyorum ben" dedirten cümleler... Şimdi asla cesaret edemeyeceğim cümleler de kurmuşluğum var elbet- ama bunları güzel bir masa sohbetinde dökülürüm sana ayrıca :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails