Pazar, Ağustos 05, 2007

Susmak yok yola devam!

Yeni yasama dönemimiz 4 Ağustos 2007'de vekillerimizin yemin billah ettikleri uzuuun bir açılış töreniyle başlamış bulunuyor. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun...22 Temmuz'dan bu yana daha doğrusu Ezgi'nin belirttiği üzere 19 Temmuz'dan beri yazmıyordum. Yazmamamın nedeni seçim şokunu atlatamamış olmamdan kaynaklanmıyordu elbette, zira görünen köy kılavuz istemez türünden bir seçim dönemi atlattık bunda şaşırılacak, şok geçirilecek bir durum yok. Neydi sloganımız "demokrasi kazansın!". Kazandı mı? O konuya şimdi girmeyeceğim, sadece demokrasinin kazanabilmesi için herşeyden önce tam demokratik bir yapılanmanın olması gerektiğini düşünmem nedeniyle "halk bazen her şeydir, bazense hiç bir şey" demekle yetiniyorum. Demokrasinin kazanıp kazanmadığını ileriki zamanlarda göreceğiz, şimdiden bir şey söylemek azıcık ucundan kahinlik olur ki o da bize pek gitmez.
Yazamayışımın nedeni ise yorucu ve yıpratıcı seçim propagandalarının ardından harap olmuş zihnimi bir süreliğine de olsa dinlendirmek, cehennemden kopup geldiğini varsaydığımız sıcaklardan kaçıp kendimizi bir sahil beldesine atmış olmamızdı. Sahil beldesine gittik dediysem savaştan çıkmış muzaffer komutan edasıyla tatile çıkan Tayyo ve sülalesi gibi yedi yıldızlı otellere değil elbette. Bizimkisi Davutlar sahil sitesinde baba ocağı ana kucağı, viralessiz, internetsiz bir tatildi. O yüzden istemeyerek de olsa yazılarımıza bir süreliğine ara vermiş olduk.
Neyse parlamento göreve bando mızıka başladı da biz de mesaimize başladık... Bu yasama dönemi ne zamana kadar devam eder bilemiyorum ama bize bol malzeme verecek, eğlenceli bir parlamento olacağını şimdiden seziyorum. DTP ve MHP'nin komşu sıraları paylaşıyor olması, Ufuk Uras'ın vekilliği, diğer dönemlere nazaran kadın vekillerin -en azından -sayıca fazlalığı renkli bir yasama döneminin olacağına işaret ediyor. Bir de Osman Yağmurdereli durumu var tabiii. Ben şahsen kendisinin Atilla Koç'tan çok daha iyi taşıyacağına inanıyorum Kültür ve Turizm Bakanlığını. Ne de olsa kendisi hem şarkıcı hem de dizi rekortmeni bir yapımcı. En azından tiyatrocunun, sinema oyuncusunun değerini Atilla Bey'den daha iyi bilmesi beklenir. E koltuğu kaplayacak cüsse açısından da çok bir değişiklik olmaz hani. Neyse tek tesellim İbrahim Tatlıses'in parlamento dışı kalmış olması. Kendisi kadından sorumlu devlet bakanı olmaya talipti ya maazallah TBMM'ye girse olur mu olurdu vallahi...Bu seferlik ucuz atlattık sevgili hemcinslerim.
Efendim yazın kavuruculuğunda bir seçim, bir yemin töreni ancak bu kadar olur demiyelim. Genç Parti'nin bol kese vaatlerini yemeyen bir halk var karşımızda, bu çok önemli. Öte yandan bizi bekleyen işler de çook (sen üstüne vazife olmayan işlere bulaşma dediğinizi duyar gibiyim de neyse...), e o zaman nerde kalmıştık? Susmak yok, "yola devam" diyelim mi?!...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de nerelerdesin diye merak ediyordum....Guzel bir tatil gecirdigine sevindim canim benim...Cok ozledim seni ben....

ezop dedi ki...

Canım içi sen de özlettirmiştin kendini bize. Ben de senin iyi olmana ve aramıza dönmene çok sevindim. Özlemkse o her daim..

Adsız dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Adsız dedi ki...

Evet Ezgi'ciğim...Meclis renkli, bakalım bu kadar renkli insan bir arada yaşamımıza ne tür renkler katacaklar ?Ya da yaşamımızdan hangi renkleri eksiltecekler.Merakla izleyeceğim.

ezop dedi ki...

Yok yok, ben renkliliğin artacağına dair inancımı koruyorum canım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails