Cuma, Mart 23, 2007

Haftasonu Terk-i Diyar Eylemeden....

resim www.flamenkoevi.com internet sitesinden alınmıştır.
Pek yapmam böyle şeyleri ancak bu hafta sonu için bir kaç öneriyi derleyip servis etmek istedim.
Hafta sonu terk-i diyar eylemeden Flamenkoevi Dans Atölyesi'nin hazırladığı flamenko gösterisinin biletlerini edinmenizi tavsiye ediyorum.
Flamenkoevi Dans Atölyesi Lorca'nın ünlü eseri Çingene'yi tek perdelik bir gösteri olarak 1 Nisan 2007 saat 18.00'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahneye koyacak. Gösterinin geliri ise yeni kurulan Kültürel Araştırmalar ve Kültürel Ayrımcılıkla Mücadele Derneği Enstitüsü'ne aktarılacak.
İstanbul'da olan ve keyifli bir gösteriyi kaçırmak istemeyen flamenko sever arkadaşlar biletleri Flamenkoevi Dans Atölyesi'nden edinebilirler.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Caddesi No:21/8 Beyoğlu
Tel :0 212 249 16 16
.........................................................................................................

resim www.ideefixe.com sitesinden alınmıştır.

Bu haftsonu tüm yurt yağışlı geçecek gibi görünüyor eğer tahminler şaşırmamışsa. Bana göre yağışlı günlerde yapılacak en güzel aktivite bir fincan ılık çay ya da kahve alıp, cam kenarı bir koltuğa (kanepe de olabilir) kıvrılıp yağmurun melodisi eşliğinde kitap okumak. Hafta sonunu evde geçirmeye niyetli olanlar bugünden kitaplarını hazırlasınlar. Sırada bekleyen kitabı bulunmayanlara tavsiyem Ayşegül Devecioğlu'nun Metis Yayınlarından çıkan "Ağlayan Dağ Susan Nehir" isimli kitabı. Halihazırda okuyacak kitabı bulunanlar da edinip okuma listelerine ekleseler fena olmaz tabi... Kitap ömrü boyunca kendi kimliğinden göçmüş bir Çingene'nin öyküsünü anlatıyor.
Kitabı Suna'nın verdiği Radikal'in kitap ekinde gördüm.Şöyle yazıyordu kitapla ilgili: " Ayşegül Devecioğlu toplumsal düşünce alışkanlıklarından ve efsanelerin yarattığı imgelerden sıyrılarak ama içeriden olmadığını unutmadan, Çingeneleri hem anlamaya hem de anlatmaya çalışıyor..." Çingene kültürnü anlamaya çalışan ya da o kültüre mesafeli duran herkese tavsiye ediyorum. Bu haftasonu çıkmadan edinmek ve okumak lazım.
İyi bir haftasonu hepimizin olsun.ÜDS'ye gireceklere başarılar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails