Pazartesi, Ekim 29, 2007

Savaş, terör bahane Cumhuriyet'i kutlamaları şahane!

Kan kusup, kızılcık şerbeti içmek diye bir deyim vardır güzel Türkçemizde. Cumhuriyetin 84. yıl dönümünü kutladığımız bu günü iyi özetlediğini düşünüyorum bu sözün. Ülke kaosa sürüklenirken, savaş tamtamları çalınıp, karşılık restleşmeler ahenkli bir şekilde sürerken, onca insanımız ölmüş, üstüne üstlük sekiz askerimiz rehin alınmışken nasıl oluyor da böylesine coşkuyla, gökleri yırtan havai fişek gösterileriyle kutlanabiliyor bu cumhuriyet? Bu kadar kolay mı olup bitiyor herşey, bir gün önce hop otutup hop kalkıyorken yerlerimizde, bir gün sonra eller havada 10. yıl marşını söyleyip cumhuriyetin 84. yaşını kutlamak böylesine basit bir olay mı? Şapkalarımızı önümüze alıp düşünsek, bu 84 yılda neler gördü, neler yaşadı bu cumhuriyet desek, hangi badireleri atlattı, nasıl bu hale getirildi bir anlamaya çalışsak, hatta anlamakla kalmayıp bundan sonra da yaşayabilmesi için neler yapmamız gerektiğine ilişkin ortak bir akıl ortaya koymak için çabalasak, "haydi bütün eller havaya, cumhuriyeti kutlamaya"demekten çok daha anlamlı olmaz mı?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Atatürk Diyor ki: ”Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir.” “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.” Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Ona layık olmak da gereklidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bugünlerimizi veren Ulu Önder Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Özellikle bugünlerde Türk Bayrağımızı her yerde dalgalandıralım.. İstanbulun bazı semtlerinde seyrek seyrek bayrak asımı olsada bazı semtler adeta kıpkırmızı eğer bayrağın yoksa bence büyük bir eksiklik..

CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN!..

Ezgi dedi ki...

Dostlar alışverişte görsün...

Adsız dedi ki...

fikri hürdür milletimin Devletim değil; vicdanı hür dür milletimin Devletimin değil; irfanı hürdür milletimin Devletin değil.
Bu milletin hürdür %47 si gerisü hür değil. yenildik Atam kalk ta yüzümüze tükür. kimseden bir fayda ummam ben, dilenmem kol kanat,
kendi boşluk, kendi gökkubbemde kendim gezginim.
bir eğik baş bir boyundur'ktan ağırdır boynuma; sorarım Kaç adam var şu ülkede
fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür

EMRAH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails